OMUL PERNĂ
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (24 votes, average: 4,08 out of 5)
Se încarcă...
Autor:
Martin McDonagh
Distribuţie:
Ionuț Grama, Lucian Iftime, Andrei Seuşan/Cătălin Babliuc, Dan Rădulescu și Teodora Iancu
Traducerea:
Eugen Gyemant
Regizor:
Eugen Gyemant
Scenografia:
Maria Nicola
Restricție vârstă:
16 ani
Durata:
2 h 0 min (fără pauză)(cu pauză)
Preț bilete:
Cat. I - 55 lei

Programări


Prin accesarea opțiunii CUMPĂRĂ ONLINE veți fi redirecționați către platforma www.mystage.ro
Prețurile biletelor achiziționate online conțin taxe suplimentare de procesare și emitere.

Prezentare spectacol

SPECTACOLUL NU ESTE RECOMANDAT PERSOANELOR SUB 16 ANI!

Un proiect realizat de Fundatia Calea Victoriei, conceput de Roxana Crișan și finantat de ArCuB prin programul cultural “Esti Bucuresti” 2015

Într-un stat totalitar fictiv, un scriitor anonim (Ionuț Grama) este interogat în legătură cu poveștile lui macabre și asemănările dintre acestea și o serie de crime petrecute în oraș. Timp de două ore, publicul devine martorul anchetei conduse de doi detectivi excentrici (Lucian Iftime și Cătălin Babliuc) într-o comedie (foarte, foarte) neagră ce îmbină suspansul lui Hitchcock cu umorul lui Tarantino și lumea magică și întunecată a lui Tim Burton. O poveste cu răsturnări de situație neașteptate, în care basmul se confundă cu realitatea, iar personajele nu sunt nici pe departe ceea ce par a fi.

“este o arta poetica pentru ce inseamna contemporaneitatea in teatru sau in literatura, in acest moment. Construit sub forma unei povesti pe jumatate naive, o poveste fantastica de groaza despre un scriitor de astfel de povesti,este un labirint de rasturnari de situatie, ca o ghicitoare al carei raspuns se transforma in continuu, transformand odata cu el si datele ghicitorii. Sub aparenta copilareasca sta un manifest implicit, care pledeaza pentru o arta nepretentioasa, pentru inventie si pentru libertatea de a crea fara vesnica cenzura a unor reguli presupuse. E un manifest subtil, ironic, pentru dreptul de a incalca orice regula, in favoarea placerii pe care o provoaca jocul, de orice fel ar fi acesta.” – Eugen Gyemant, regizor

Este creația artistică o experiență profund personală, adeseori întunecată și introspectivă, sau un mijloc de a-i seduce pe alții și a crea modele? Unde este limita dintre realitate şi ficţiune şi ce se întâmplă când această graniţă se estompează? “Omul-Pernă” nu își propune să răspundă la aceste întrebări, dar cu siguranţă le trezeşte în mintea spectatorului.

“Omul pernă” este cea mai cunoscută piesă a lui Martin McDonagh, unul dintre cei mai apreciaţi dramaturgi britanici contemporani. Textul a câştigat Premiul Olivier pentru Cea mai bună piesă în 2004 și are o nominalizare la Premiul Tony în anul 2005. Martin McDonagh a fost distins cu premiul Critics’ Circle Theatre Awards pentru debut în dramaturgie în 1996, iar în 2006 a câştigat premiul Oscar pentru Cel mai bun scurt-metraj de acţiune, cu filmul “Six Shooter”, scris şi regizat de el.

Eugen Gyemant

Galerie imagini

Comments are closed.